Funktion

Funktion

Afløbsregulatorer findes i to hovedtyper af løsninger - vandbremser, der i hovedsagen bremser ved hjælp af centrifugalkraft, og dem, der bremser uden. Hvordan det kan lade sig gøre forklares nærmere under Vandbremser, afløbsregulatorer med hvirveleffekt og Afløbsregulatorer uden hvirveleffekt.

Den optimale reguleringsløsning

Den enkleste vandføring er, når samme vandføring løber igennem, uanset hvor højt vandet står d.v.s. hvor højt trykket er.  Afbildes opstuvningen foran regulatoren, h, som funktion af vandføringen, der løber gennem den, Q, fås regulatorens karakteristik.  Den enkleste, lodrette karakteristik fremstår i fig. 1. Optimale driftsbetingelser er ligeledes en væsentlig faktor for at få den optimale løsning. Det bør her tilstræbes at få den størst mulige gennemløbsåbning og undgå bevægelige og elektriske dele, så risikoen for driftsstop og tilstopning minimeres.

Karakteristikkerne for vandbremserne fra Mosbaek ligger det tættest mulige på det lodrette, for løsninger uden elektriske og bevægelige dele og med den største gennemløbsåbning.

Værdierne for vandtryk og vandføringsforhold danner via beregningsmodeller baggrund for typevalg, og basis for dimensionering og design af afløbsregulatoren.

Forespørgsel

Udfyld formularen, så sender vi et uforpligtende tilbud

Skriv til os her

Produkter

Lær mere om vores produkter

Se mere her

Cases

Bliv inspireret af cases hvor Mosbaeks vandbremser gør en forskel

Se mere her

Kontakt

Skriv til os – vi vender tilbage hurtigst muligt

Skriv til os her