Reguler problemet

Reguler problemet

Kraftige regnskyl er ofte kortvarige og lokale, og giver kun fyldte ledninger nogle steder, kort tid ad gangen.  Løsningen er derfor, i det fornødne tidsrum, at opstemme det overskydende vand andre steder i systemet.  Altså – hvor der er plads til det – at udnytte disse steder som magasin.

Løsningen fungerer i langt de fleste nedbørssituationer og kræver ikke investeringer i  større ledninger eller bassiner, men blot regulering med hensigtsmæssige afløbsregulatorer.

Med en god regulering menes en vandføring, som hurtigt kommer op på den maksimale vandføring, og holder sig på eller under denne værdi.  Det er den vandføring, der uden problemer er plads til efter afløbsregulatoren, længere nede i systemet.

Generelt er det en afløbsregulators opgave, at beskytte den del af ledningssystemet, som ligger lavere (nedstrøms), mod overbelastning og oversvømmelse.   Afløbsregulatorens specifikke egenskab er, at den lader vand passere videre ned i ledningssystemet i en forudbestemt maksimummængde pr. tidsenhed, uanset variationen i tilløbsmængden og vandspejlet lige før regulatoren.

For at sikre sig mod tilstopning og minimere behovet for drift og vedligeholdelse, bør afløbsregulatoren være uden bevægelige dele.  Den skal desuden have størst muligt tværsnit i gennemløbet, for at yde mindst mulig modstand i forbindelse med det normale, daglige afløbsbehov, og  for at undgå tilstopning.

Forespørgsel

Udfyld formularen, så sender vi et uforpligtende tilbud

Skriv til os her

Produkter

Lær mere om vores produkter

Se mere her

Cases

Bliv inspireret af cases hvor Mosbaeks vandbremser gør en forskel

Se mere her

Kontakt

Skriv til os – vi vender tilbage hurtigst muligt

Skriv til os her