• WHEN SIMPLICITY<br>CREATES VALUE WHEN SIMPLICITY
  CREATES VALUE


  No electrical and moving parts
 • LOW COST PROTECTION<br>OF OUR ENVIRONMENT LOW COST PROTECTION
  OF OUR ENVIRONMENT


  Operation and maintenance at its simplest
 • YOUR PARTNER IN<br>STORM WATER MANAGEMENT YOUR PARTNER IN
  STORM WATER MANAGEMENT


  World-leader in Vortex Flow Control

Reguler problemet

Kraftige regnskyl er ofte kortvarige og lokale, og giver kun fyldte ledninger nogle steder, kort tid ad gangen.  Løsningen er derfor, i det fornødne tidsrum, at opstemme det overskydende vand andre steder i systemet.  Altså – hvor der er plads til det – at udnytte disse steder som magasin.

Løsningen fungerer i langt de fleste nedbørssituationer og kræver ikke investeringer i  større ledninger eller bassiner, men blot regulering med hensigtsmæssige afløbsregulatorer.

Med en god regulering menes en vandføring, som hurtigt kommer op på den maksimale vandføring, og holder sig på eller under denne værdi.  Det er den vandføring, der uden problemer er plads til efter afløbsregulatoren, længere nede i systemet.

Generelt er det en afløbsregulators opgave, at beskytte den del af ledningssystemet, som ligger lavere (nedstrøms), mod overbelastning og oversvømmelse.   Afløbsregulatorens specifikke egenskab er, at den lader væske passere videre ned i ledningssystemet i en forudbestemt maksimummængde pr. tidsenhed, uanset variationen i tilløbsmængden og vandspejlet lige før regulatoren. Se fig. 3.

For at sikre sig mod tilstopning og minimere behovet for drift og vedligeholdelse, bør afløbsregulatoren være uden bevægelig dele.  Den skal desuden have størst muligt tværsnit i gennemløbet, for at yde mindst mulig modstand i forbindelse med det normale, daglige afløbsbehov, og  for at undgå tilstopning

 

Mosbaeks hjemmeside anvender cookies til bl.a. statistik. Denne information deles med tredjepart.